Brænde er noget af det bedste du kan få

køber brænde

Hvis de sidste par uger i det sydlige Californien var nogen indikation, kunne vi være i en usædvanlig kold årstid i vinter … hvilket betyder, at hvis du har en brændeovn eller brændeovne i dit hjem, er det nu en god tid at starte strømpe op for at forberede sig til sæsonen.

Her er scoop på at vælge det rigtige brænde til dine behov og hvordan du opbevarer det gennem året.

Vælg hårdttræ: For lange, dvælende brande med masser af kul, vælg hårdttræ som eg, johannesbrød, hickory og sort ahorn. For små og enkle brande, mens du kutter og se en film derhjemme, skal du gå efter blødere træ såsom birk, poppel, bomuldsved eller rød ahorn. Softwoods som fyr kan være billige og rigelige, men de brænder meget hurtigt, og du kan finde dig selv at huse tungt masse træ frem og tilbage oftere end du vil.

Sørg for, at dit træ er korrekt krydret: “Krydderier” er simpelthen udtrykket for tørring af træet. Før du tænder den første brand, skal du sørge for, at dit træ er helt tørt. Mens overfladevand fordampes hurtigt på et træ, vil enhver fugt, der er tilbage i træet, få det til at tænde langsomt, forbrændes ineffektivt og røg eller smolder, hvilket giver lidt varme, selv om der er en flamme.

Hvordan ved du, hvornår dit brænde har været ordentligt krydret? Et par spor:

Se hvorfor det er godt at have noget rigtigt brænde

Tørre træ er lettere i vægt og har revner i enderne

Tørre træer bliver grå, gule eller dybe brune, når de tørrer (mens de er våde eller “grønne” træer, er hvid, fløde eller lysebrun)

Når du smutter to logger sammen, skal du høre en hul smack i stedet for en dyb tud

Generelt har blødt træ 6 til 12 måneder til krydderier, mens hårdttræet har brug for 1 til 2 år. For de fleste klimaer er det bedst at begynde at krydre dit træ i løbet af sommeren, når rigelig varme og sol vil fremskynde processen med at lufttørre din stak. Og for hurtigere krydderier er det også vigtigt at …

Del dine logs: Split træ tørrer hurtigere og brænder bedre end runde logs. Afhængigt af logens størrelse skal træet fordeles i halvdele eller kvartaler. Det skal være let at holde med den ene hånd og være ikke mere end 6 til 8 inches i bredden, med den ideelle størrelse er 3 til 6 inches for de fleste moderne pejse i hjemmet. (De større stykker er bedst egnet til udendørs brændeovne og træovne.)

Hvad vælger du af træ, betyder hvor vigtigt det er at få noget der er tørt

Køb den rigtige størrelse: Et delt stykke træ skal ikke være mere end 18 tommer lang, med 16 tommer en mere sikker måling, der passer ind indenfor pejse. Hvis du deler dit eget brænde, skal du modstå fristelsen til at skære ned de sidste få fødder i lige længder for at undgå “rester.” Opdele dem ikke mere end 16 tommer lang, og hug den resterende ende i flere mindre stykker til brug som kindling.

køber brænde, skal du huske på, at en bunke normalt måles i ledninger. En ansigtsledning er 4 meter høj med 8 fod bred, uanset længden af ​​bjælkerne. En fuld ledning er 4 fod høj med 8 fod bred ved 4 fod dyb. Sørg for at du køber logfiler, der er stablet lige over; logs, der er stablet “tømmerhytte stil” (kryds) og målt som ansigtsledning eller fuld ledning betyder, at du ikke får så meget brænde som du har betalt for.