Hvorfor bruge mærket epok snus?

epok snus indpakket

“Cigaretrygning er ansvarlig for mere end 430.000 dødsfald i USA hvert år eller en ud af hver fem dødsfald.”

Cigaretrygning forårsager flere lungesygdomme, der kan være lige så farlige som lungekræft. Kronisk bronkitis, en sygdom, hvor luftvejene producerer overskydende slim, der tvinger rygeren til at hoste ofte, er en almindelig lidelse for rygere. Cigaretrygning er også den største årsag til emfysem, en sygdom, der langsomt ødelægger en persons evne til at trække vejret. Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), der inkluderer kronisk bronkitis og emfysem, dræber cirka 81.000 mennesker hvert år; cigaretrygning er ansvarlig for mere end 65.000 af disse dødsfald.

Rygning af cigaretter øger også risikoen for hjertesygdomme, som er USAs morder nummer én. Næsten 180.000 amerikanere dør hvert år af hjerte-kar-sygdomme forårsaget af rygning. Rygning, højt blodtryk, højt kolesteroltal og manglende motion er alle risikofaktorer for hjertesygdomme, men rygning alene fordobler risikoen for hjertesygdomme. Blandt dem, der tidligere har haft et hjerteanfald, er rygere mere sandsynligt end ikke-rygere at få en anden.

Ud over at være ansvarlig for 87 procent af lungekræft, er rygning også forbundet med kræft i munden, svælg, strubehoved, spiserør, bugspytkirtel, livmoderhalscancer, nyre og blære. Andre populære former for rygning inkluderer bidis (epok snus indpakket i et temburni-blad) og kreteks (ofte benævnt nelliker), begge lige så farlige som epok snus alene.

Se vores lager af snus

Cigarer og rør

”Det er ikke usædvanligt, at nogle premium-cigarer indeholder tobaksækvivalenten til en hel pakke cigaretter.”

“Cigarer er en vigtig kilde til brugte røg, der indeholder over 4.000 kemikalier – 200 er giftstoffer, hvoraf 63 forårsager kræft.”

Det er en almindelig misforståelse, at rygere, især dem, der ryger rør eller cigarer uden indånding, er udelukket fra fysisk skade eller fare. Faktisk når som helst røg berører levende celler, det skader dem. Selv hvis cigaret-, rør- eller cigaretrygere aldrig indånder, er de i øget risiko for kræft i læber, mund, tunge, hals og strubehoved. Fordi det næsten er umuligt at undgå indånding af spor af røg, øger disse rygere også deres risiko for at få lunger og spiserørskræft.

Der er dog nogle forskelle mellem cigaretrøg og cigaretrøg på grund af de forskellige måder, hvorpå cigaretter og cigaretter fremstilles. Cigarer gennemgår en lang aldrings- og gæringsproces. Under fermenteringsprocessen produceres høje koncentrationer af kræftfremkaldende forbindelser. Disse forbindelser frigøres, når en cigaret ryges. Cigarealpakninger er også mindre porøse end cigaretpapirer. Den ikke-porøse cigaretindpakning gør forbrænding af cigaretobak mindre komplet end cigarettobak. Som et resultat sammenlignet med cigaretrøg er koncentrationen af ​​toksiner og irritanter højere i cigaretrøg. Derudover producerer den største størrelse af de fleste cigarer (mere epok snus) og længere rygningstid større udsættelse for ikke-rygerne af mange giftige forbindelser (herunder kulilte, carbonhydrider, ammoniak, cadmium og andre stoffer) end en cigaret.

Ligesom cigaretrygning øger risikoen ved cigaretrygning med forbedret eksponering. For eksempel, sammenlignet med nogen, der aldrig har ryget, fordobler kun en til to cigarer om dagen risikoen for orale kræfter og spiserørskræft. At ryge tre til fire cigarer dagligt kan øge risikoen for orale kræftformer til mere end otte gange så stor risiko for en ikke-ryger, mens chancen for spiserørskræft er øget til fire gange risikoen for en, der aldrig har ryget. Både cigaret- og cigaretrygere har lignende niveauer af risiko for kræft i munden, halsen og spiserøret.

Det bedste kvalitetssnus

Selvom cigaretrygning primært forekommer blandt mænd i alderen 35 til 64 år, der har en højere uddannelsesmæssig baggrund og indkomst, tyder nyere studier på nye tendenser. De fleste nye cigarbrugere i dag er teenagere og unge voksne mænd (i alderen 18-24), der ryger lejlighedsvis (mindre end dagligt). I henhold til to store statewide-undersøgelser, der blev foretaget blandt voksne i Californien i 1990 og 1996, er cigareanvendelsen steget næsten fem gange blandt kvinder og ser ud til at være stigende blandt unge kvinder. Derudover har en række undersøgelser rapporteret om en høj grad af brug blandt ikke kun teenagere, men også førende. Cigarebrug blandt ældre mænd (65 år og ældre) er imidlertid fortsat faldende siden 1992.