Sadelstol er et produkt af det voksende kontorliv

Sadelstol

Da flere og flere arbejder på kontor, og derfor også bruger en stor del af deres tid siddende, er der kommet mere og mere fokus på, hvordan man skaber de bedste mulige vilkår for folk, der bruger hele dagen foran en computer. Før tiden oplevede man nemlig, hvordan arbejdet havde indflydelse på arbejdernes fysiske helbred, fordi arbejdet netop var utrolig hårdt rent fysik. Dog har det, at færre udfører hårdt fysisk arbejde haft indflydelse på, at færre får arbejdsskader. Det er nemlig også utrolig hårdt for særligt ryggen og nakken at skulle sidde ned dagen lang. Det er ikke noget, som der har været meget fokus på før i tiden, men i takt med at flere og flere oplever gener på grund af mange års kontorarbejde, begynder der at komme mere og mere fokus på det.

Dette har eksempelvis betydet, at der er kommet utrolig meget fokus på, hvordan man bedst muligt designer en stol, som både er behageligt at sidde på, og som samtidig ikke giver problemer i ryg, læn og nakken, når man sidder på denne dagen lang. Et eksempel på en sådan stol er en sadelstol. Navnet kommer af at selve stolen er formet som en sadel. Den har ingen ryglæn, og han en lille bule i midten, der adskiller benene fra hinanden. Umiddelbart lyder det måske ikke særlig behageligt at skulle sidde 8 timer i træk uden at have ryglæn, men det kan faktisk have en rigtig god effekt på ens holdning, da man ikke kommer til at falde sammen i stolen, som man gør, når man har ryglæn. Dermed kan en Sadelstol altså også være med til at sørge for, at man ikke får ondt i ryg og lænd, når man bliver ældre, og at ens holdning samtidig holdes nogenlunde pæn.

Sadelstol skaber gode vilkår for dine medarbejdere

Som virksomhedsejer og chef er det utrolig vigtigt, at man er bevidst om disse problemer, der følger med, når man har en lang række medarbejdere, der bruger hele dagen foran computeren. At have en ordentlig stol til hver eneste medarbejder såsom en sadelstol er nødvendig, og det har faktisk indflydelse på de overordnede vilkår, som arbejdspladsen leverer. Udover, at en sadelstol selvfølgelig er med til at skabe bedre vilkår for medarbejderne, hvilket selvfølgelig gør det mere attraktivt at arbejde her, vil en sadelstol også sørge for, at man oplever mindre sygemeldinger. Det er nemlig et overraskende antal af mennesker, der får problemer med ryggen, og derfor er nødt til at sygemelde på grund af ondt i lænd og nakke.

Sadelstol holder det minimalistiske udtryk

Udover, at sadelstol selvfølgelig bidrager med god komfort til ens medarbejdere, repræsenterer denne også et smukt og minimalistisk design, hvilket betyder, at den rent udseendemæssigt passer ind på de fleste arbejdspladser. Man kan få saddelstole i mange forskellige farver og materialer, og det handler derfor blot om, at man begynder at sætte sig ind i mulighederne, så man sikrer sig, at man får fat i de helt rigtige saddelstole til sine medarbejdere.