Udendørs hygge med bålfad

sit bålfad

Et bål er indbegrebet af udendørshygge, og til formålet findes et væld af forskellige bålfade og bålpladser. De giver lys og varme på en kølig aften og tager sig flotte ud på terrassen. Og endnu bedre bliver det, når man bruger sit bålfad til snobrød og skumfiduser især, når der er børn med.

Stort eller lille bålfad?

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man vil få brugt et bålfad ofte nok, kunne det måske være en ide at vælge et mindre et. På den måde ville man få et, som var mobilt nok til, at man kunne tage det med på stranden eller i sommerhus.

Tilbehør og andet udstyr

Til dem, som gerne vil bruge sit bålfad til lidt mere, kan man også få en rist til at hænge henover. Så kan man lægge maden direkte eller stille en skål derpå. Man kan også få en wok, som man kan hænge over, så man har én stor gryde. Og til dem, som elsker stegt kød, kan man få et rotisseri. De fleste kender følelsen af at blive træt af at sidde og holde en snobrødspind. Dette kan løses ved at vælge et bålfad med indbygget snobrødsholder.

Find det gode design

Mange mennesker går op i, hvordan deres hjem ser ud både indenfor og udenfor. Og derfor fås bål i et hav af forskellige udgaver, så der er noget at vælge imellem for alle.

Hvis man har mindre børn, kan det være en fordel med et lavt bålfad. Her kan børnene være med i alt, hvad der foregår uden at fristes til at gribe fat i kanten for bedre at kunne se. Der findes også handicapvenlige modeller med fokus på let adgang selv for kørestolsbrugere og et gennemtænkt design uden løse dele.

Derudover findes der nedstøbningsmodellen, hvor en del af bålkonstruktionen støbes ned i jorden. Dette gør bålet tyverisikret og mere robust.

Bål i ejerforeningen

Hvis man er med i en ejerforening i den lejlighed eller det hus, man bor i, kunne man godt foreslå at købe en bålplads til fællesområdet. Så ville alle have let adgang til det, og flere kunne få glæde af det.

Det er også en uforpligtende og belejlig måde at møde sine naboer på. Til dette vil det være ideelt med den bålpladsmodel, som er tyveri- og vandalsikret, når nu det skal stå lidt mere udsat end på en privat grund.

Livet udendørs kan kræve varme

Det, de fleste forbinder med bålhygge, er jo bål med brændestykker, men man kan også sagtens bruge kul, hvis man er løbet tør eller bare har masser af det liggende. Bål skaber jo hyggestemning uanset, og det er tillokkende selv for indendørsmennesker og frossenpinde.

Og det er nødvendigt at komme udenfor. Det har alle mennesker brug for også selvom, det er udpræget svært, når det er mørkt og koldt udenfor. Her hjælper det at have en belønning at se frem til som for eksempel en ristet skumfidus eller en kop varm kakao varmet over et bål.