Vandvarmer er en god måde at have flere muligheder for hurtigt vand

elektriske vandvarmere

Du skal starte din rejse ved at læse, hvordan vandvarmere arbejder for fuldt ud at forstå, hvordan en opvarmningstankvarmer fungerer. Vi kommer ind i tankeløse modeller i næste afsnit, men nu skal vi se på de brændstofmuligheder, du kan bruge til en opvarmningstank vandvarmer.

Elektrisk – bruger store spoler, der hænger ned i tanken for at opvarme vandet. Spolerne ligner dem i en elektrisk ovn. Generelt er elektriske vandvarmere ikke så effektive som dem, der drives af andre brændstofkilder, og elektricitet er dyrere end naturgas eller propan. Men de er billigere foran og kræver ikke udluftning. Hvis din vandforespørgsel er lille, så kan det være en god vej at gå.

Naturgas – bruger en gasbrænder nederst på tanken med en udluftnings skorsten, der løber gennem midten og ud øverst. Kuldioxid og vanddamp biprodukter udluftes gennem skorstenen og kører derefter udendørs gennem dit hus skorsten eller sidevæg ventilation. Et gas-pilotlys eller elektrisk gnist frembringer flammen. Naturgasmodeller koster mere end elektriske varmeapparater, men er mere effektive at betjene.

Propan – fungerer på samme måde som naturgas, men bruger propan som brændstofkilde. Propan anvendes generelt som brændstofkilde, når et hjem ikke har adgang til naturgas. Propanen leveres fra en stor tank på ejendommen.

Se hvilke vandvarmere du kan vælge

Olie – ligner gas- og propanmodeller, men blander olien med luft ved hjælp af en kraftbrænder for at skabe en damptåge, der derefter antændes af en elektrisk gnist. Ligesom propan anvendes olievarme typisk, når naturgas ikke er tilgængelig og leveres også til lokationen og opbevares i en stor tank.

Solar – bruger varmen fra solen til at producere varmt vand.

Varmen høstes af et “absorberende” panel, der typisk sidder på dit tag. Rør inden i panelet opvarmer enten vandet direkte gennem dem eller en overføringsvæske, der opvarmer en varmeveksler. Denne veksler opvarmer dit hjems vand i en opbevaringstank. Solsystemer kan bruges sammen med et konventionelt system, ligesom en hybridbil bruger både benzin og elektricitet til at skære op til 80 procent af din vandvarmeregning.

Varmepumpe – tager varme fra luften og leverer den til vandet via el. De er to til tre gange mere effektive end elektriske vandvarmere, men forbrugernes efterspørgsel er lav, og der er få producenter. De koster mere op foran konventionelle enheder og kan kun anvendes i områder, hvor temperaturen forbliver mellem 40 og 90 grader Fahrenheit (4,4 til 32,2 grader Celsius) året rundt.

Se hvordan en vandvarmer skal sættes op

Som du kan se, afhænger din beslutning stort set af, hvor du bor. Hvis du har adgang til naturgas, kan det være en meget brændstofbesparende måde at gå på. Hvis du bor i afsidesliggende områder, hvor den ikke er tilgængelig, er dit hjem allerede oprettet med enten olie eller propan. Solvarmere bruges bedst i områder, hvor der er rigeligt solskin, så hvis du bor i Seattle, er det nok ikke den bedste idé. Varmepumper kan barbere en masse penge fra din regning, men det er ret ualmindeligt, og det skræmmer mange forbrugere. Hvis du vil have et omkostningseffektivt system, der er let at vedligeholde og servicere, er en naturgasvandvarmer sandsynligvis din bedste indsats.

I det næste afsnit ses, hvad der foregår med den tankeløse revolution og afgøre, om man kan være rigtig for dig.